03-10-08

 

Prinsenverkiezing wellicht opnieuw in Florahallen
Eigenaar krijgt garanties voor herbestemming van site

AALST - Over 70 dagen krijgt prins Kenny een opvolger. De vraag is echter wáár die prinsenverkiezing zal plaatsvinden. Coplac in Erembodegem bleek even een ernstige denkpiste, maar intussen sloot de eigenaar van de Flora een akkoord met de stad en stelt hij de hallen toch opnieuw ter beschikking.


Jos Laeremans

De stad bleek deze week op twee paarden te wedden. De site van de voormalige houtzagerij Coplac kwam onlangs in handen van de Intercommunale Land van Aalst (Ilva) en het stadsbestuur vroeg die intercommunale om Coplac te gebruiken voor de prinsenverkiezing van 6 december. Gisteren hield Ilva daarover een beheerscomité.

De leden van Ilva keurden het principe goed, maar vroegen naar de financiële consequenties. Behalve Aalst heeft geen enkele gemeente er immers belang bij om de prinsenverkiezing te laten organiseren op de Coplac-site. Willy Van Mossevelde, voorzitter van Ilva en raadslid voor Open VLD onthield zich, net als Patrick Jacobs, die voor SP.A in de gemeenteraad zetelt. Een derde onthouding was van Bart Blommaert (Open VLD). Die zetelt namens de provincie in het beheerscomité van Ilva.

De site van Coplac in de Industrielaan in Erembodegem heeft een aantal troeven: er is een zaal van 80 bij 60 meter die volledig met een sprinklersysteem is uitgerust en ook aan parkeermogelijkheden zal het in het weekend van 6 december niet ontbreken. Minpunt is het gebrek aan poorten die moeten dienst doen als nooduitgang. Er moeten bovendien vergunningen afgeleverd worden om de site gebruiksklaar te maken en veel tijd rest de stad niet meer.

En dus zijn de Florahallen een stuk makkelijker en goedkoper. De eigenaar, GL Group International, toonde zich in juni niet meer bereid om de zaal aan de stad te verhuren, maar na een onderhoud met de burgemeester en schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Van Lysebeth was de eigenaar toch opnieuw inschikkelijk. De man kreeg garanties dat de Flora herbestemd zal worden.

'De stad mag de Flora gebruiken voor de prinsenverkiezing en voor de prijsuitreiking van carnaval', zegt Patrick Koster van GL Group International. 'En ook de NV Lavera mag de zaal nog tot maart gebruiken om evenementen te organiseren, zoals dat in het verleden gebeurde. Ten slotte mag basketclub Okapi Aalstar de parking gebruiken.'

Zoals de kaarten nu liggen, lijken de Florahallen dan ook de voor de hand liggende keuze. Op het schepencollege van maandag worden de drie opties (Coplac, Fora en tent) nog eens op een rijtje gezet. Daarna zal de gemeenteraad beslissen.

15:39 Gepost door ??? in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.